PRIVACY

Movember Privacy Beleid

Datum van laatste revisie: 26 april 2018 v1.0

Movember streeft ernaar je privacy en de vertrouwelijkheid van alle gegevens die je aan ons verstrekt, te beschermen.

In dit privacybeleid worden het beleid en de procedures van Movember beschreven met betrekking tot het verzamelen, gebruiken, opslaan en vrijgeven van je persoonsgegevens in het kader van de diensten die Movember je levert.  Door de Movember-website of de Movember-app te gebruiken en je informatie aan ons te verstrekken, geef je aan dat je dit privacybeleid, dat van tijd tot tijd kan worden gewijzigd, accepteert.
 
Je kiest zelf hoeveel informatie je Movember wilt verstrekken en als je de diensten van Movember wilt gebruiken, een donatie wilt doen of anderszins wilt deelnemen aan Movember-programma's en -evenementen, dan heeft Movember bepaalde informatie van je nodig om de diensten te leveren of de programma's en evenementen uit te kunnen voeren.  Om te zorgen dat we voldoen aan de wetgeving op het gebied van gegevensbescherming, vragen we alleen om de relevante persoonsgegevens die nodig zijn om jou onze diensten te kunnen aanbieden.
 
Als je vragen hebt over dit privacybeleid of over je persoonsgegevens, stuur ons dan een e-mail op privacy@movember.com of schrijf ons op het adres hieronder:
 
De verwerkingsverantwoordelijke van Movember Europe zit in Londen, VK:
 
Adres:

Gensurco House,
52-54 Rosebery Ave,
Clerkenwell, London,
United Kingdom,
EC1R 4RP


Telefoonnummer: 020 7952 2060
 
Onze Data Protection Officer is:
Stuart Read, General Counsel, met wie je contact kunt opnemen via privacy@movember.com 
 
 
Hoe we je persoonsgegevens verzamelen.
We willen er zeker van zijn dat je de berichten ontvangt die voor jou het meest relevant zijn, zowel bij een bezoek aan onze website of via e-mails, post, telefoontjes, sms'jes, pushberichten in onze app, of persoonlijk.
 
We verzamelen je persoonsgegevens op de volgende manieren:
Als je direct contact met ons hebt – bijvoorbeeld als je ons naar onze activiteiten vraagt; een Mo Space opzet, lid wordt en geld inzamelt voor onze campagnes; Movember-producten koopt; solliciteert voor een baan en als je via de telefoon, e-mail, website of app, post of persoonlijk gegevens verstrekt, bijv. tijdens Movember-evenementen.
 
Als je met ons in contact komt via onze partners, bijvoorbeeld de Distinguished Gentleman’s Ride, en toestemming hebt gegeven voor het delen van je contactgegevens met ons.
 
Als je met ons in contact komt via derde partijen – dat kan zijn als je een donatie doet via een derde partij zoals Just Giving en je toestemming hebt gegeven voor het delen van jouw persoonsgegevens met ons.
 
Als je onze website bezoekt – We verzamelen informatie, bijvoorbeeld over welke pagina's je het meest bezoekt en welke diensten, evenementen of informatie jou het meeste interesseren.  We kunnen ook volgen welke pagina's je bezoekt als je op links uit onze e-mails klikt.  We gebruiken cookies om te zorgen dat onze website probleemloos werkt en om verbeteringen te kunnen invoeren om te zorgen dat we een optimale service bieden. (Kijk hieronder voor meer informatie over het gebruik van cookies.)
 
Uit andere informatie die openbaar beschikbaar is – Om onze berichten aan te passen en contact te leggen met potentiële zakelijke fundraisers en particuliere donoren kunnen we informatie over je verzamelen uit openbaar beschikbare bronnen zoals LinkedIn, Companies House, sociale-mediaplatformen en webzoekmachines zoals Google. We kunnen derde partijen in de arm nemen die openbaar beschikbare informatie verzamelen als dienst, maar controleren dan wel of zij zich bij het verzamelen van deze gegevens houden aan wettelijke vereisten op het gebied van gegevensbescherming voordat dergelijke gegevens worden gedeeld.
 
Meer informatie over hoe we je persoonsgegevens verzamelen, is hieronder te vinden, waar we ook toelichten voor welke doeleinden we je persoonsgegevens verzamelen.
 
 
De doeleinden waarvoor we persoonsgegevens verzamelen
We zullen nu uitleggen voor welke doeleinden Movember persoonsgegevens verwerkt en hoe we jouw gegevens verwerken om die doeleinden te bereiken:
 
 
Om je op de hoogte te houden over fundraising-campagnes van Movember, onze evenementen, gezondheidsinformatie en nieuws over de Movember Foundation, en de ongelooflijke resultaten die zijn gerealiseerd met het opgehaalde geld.
We vragen om je e-mailadres om je deze informatie te kunnen verstrekken.  Je wordt gevraagd aan te geven dat je deze e-mails van ons wilt ontvangen en je kunt je op ieder moment uitschrijven door je accountvoorkeuren aan te passen als je bent ingelogd op de website, door op 'uitschrijven' of 'e-mailinstellingen bijwerken' onderaan de e-mails te klikken of door een e-mail te sturen naar privacy@movember.com.  Je kunt er ook voor kiezen niets van ons en andere liefdadigheidsinstellingen te horen door middel van de Fundraising Preference Service van de Fundraising Regulator in het VK.
 
 
Om supporters een Mo Space-pagina te kunnen bieden waarop je kunt laten zien welke fundraising-activiteiten je organiseert en hoeveel geld je hebt ingezameld
We bieden onze supporters een persoonlijke fundraising-hub, Mo Space genaamd, die gebruikers in staat stelt hun activiteiten, beweegredenen en ingezamelde donaties te laten zien en hulpmiddelen en ondersteuning te vinden voor het fundraisen.
 
Als je je inschrijft als fundraiser ontvang je automatisch dagelijkse updates over het bedrag dat is ingezameld en krijg je meldingen over nieuwe donaties.  Je kunt deze berichten beperken via je accountinstellingen.
 
Op je Mo Space kun je zelf bepalen hoeveel persoonsgegevens je openbaar wilt weergeven:
 
Beschrijving van de privacyinstellingen op Mo Space
 
Openbaar
Je Mo Space-pagina is overal zichtbaar op Movember.com en is ook toegankelijk voor website-zoekmachines die de pagina in hun resultaten kunnen weergeven
 
Alleen Movember
Je Mo Space is overal zichtbaar op Movember.com maar is niet zichtbaar via website-zoekmachines.  Dit is de standaardinstelling voor alle gebruikers. 
 
Beperkte Movember-weergave
Je Mo Space is alleen zichtbaar om supporters in staat te stellen een donatie aan jou en je teamleden te doen.  Je Mo Space is verborgen voor website-zoekmachines en kan ook niet worden gevonden via de algemene zoekfunctie op Movember.com.
 
Als je geld inzamelt als onderdeel van een Mo Team dan kan de aanvoerder van jouw Mo Team de e-mailadressen van het team zien. Je kunt dit via de optie 'Teamcommunicatie' in het privacy-gedeelte van 'Mijn account' echter uitschakelen.
 
In sommige gevallen herindexeren zoekmachines hun zoekopdrachten niet zodat je Mo Space en/of Movember-evenement toch nog zichtbaar is in die zoekmachines nadat je je profielinstellingen hebt gewijzigd. Als je je zorgen maakt dat een bepaalde zoekmachine jouw Mo Space en/of Movember-evenement nog niet uit de zoekresultaten heeft verwijderd, neem dan contact met ons op via privacy@movember.com en dan nemen wij rechtstreeks contact op met de zoekmachine om te verzoeken om verwijdering van referenties naar jouw Mo Space en/of Movember-evenement in hun zoekresultaten. 
 
We willen dat onze Mo Sistas and Mo Bros alles uit hun Mo Space kunnen halen, dus sturen we een paar handige e-mails nadat je je voor het eerst hebt aangemeld.
 
We willen je helpen meer fondsen te werven. Daarom melden we alle Mo Bros en Mo Sistas die zich hebben geregistreerd op uk.movember.com aan voor onze jaarlijkse prijstrekking.  We stellen onze winnaars per e-mail op de hoogte.  Je kunt aangeven niet mee te willen doen aan deze prijstrekking door een e-mail te sturen naar privacy@movember.com
 

Om een donatie te doen
Je kunt als je dat wilt anoniem doneren. Het bedrag van je donatie wordt dan op de Mo Space vermeld, maar je naam wordt niet weergegeven.
 
Als je producten koopt of een donatie doet aan een Mo Bro of Mo Sista dan zul je Movember mogelijk creditcardgegevens en andere informatie geven zodat Movember de transactie kan verwerken. Movember slaat geen creditcardinformatie op.
 
We kunnen je een particuliere of zakelijke factuur geven als je een donatie doet.  We hebben een e-mailadres nodig om deze toe te sturen.
 
Gift Aid (VK)
Gift Aid is een regeling waar je vrijwillig aan kunt meedoen en die erkende liefdadigheidsinstellingen de mogelijkheid biedt belasting terug te vragen over een donatie die is gedaan door een belastingbetaler in het VK, waardoor het bedrag van de donatie dus hoger wordt.  We vragen om je naam en adres om dit te kunnen verwerken, en gebruiken deze gegevens alleen voor dit doeleinde.  Deze informatie wordt verstrekt aan HMRC (Her Majesty's Revenue and Customs, verantwoordelijk voor het incasseren van belastingen in het VK), die de Gift Aid-donatie autoriseert.  Om te garanderen dat deze gegevens kloppen, gebruiken we derde partijen om de gegevens op te schonen voordat we deze aan HMRC verstrekken, waarbij we waarborgen dat toegang tot deze gegevens beperkt is en ze goed worden beveiligd.  Meer informatie over Gift Aid kun je hier vinden:
https://www.gov.uk/claim-gift-aid
 
We zijn wettelijk verplicht om gegevens van donoren 6 jaar te bewaren, ook de informatie met betrekking tot Gift Aid.  We hebben een schema voor het bewaren van gegevens ingevoerd om te zorgen dat je gegevens niet langer worden bewaard dan nodig is voor dit doeleinde.
 
Land-specifieke bepalingen
We zijn verplicht om de persoonsgegevens, namen en NIF-nummers van doneren jaarlijks aan de Spaanse regelgevende autoriteiten te verstrekken.  We zijn verplicht om kopieën van alle donatiecertificaten voor onze Duitse campagne aan de Duitse regelgevende instanties te verstrekken om te voldoen aan fiscale voorschriften. Namen en adressen van donoren en details over de donatie worden verstrekt via onze belastingadviseurs in Duitsland.
 
 
Om Movember-producten en -merchandise te kopen
We hebben je contactgegevens en betaalgegevens nodig als je Movember-producten en -merchandise koopt, om te zorgen dat we je aankoop naar het correcte adres sturen.  Als je producten koopt en een donatie aan een Mo Bro of Mo Sista doet, zal je Movember mogelijk creditcardgegevens en andere informatie verstrekken zodat Movember de transactie kan voltooien. Movember slaat creditcardinformatie niet op.  We gebruiken Shopify, een online retail-platform, om je bestellingen en betalingen te verwerken.
 
 
Om de uitkomsten van de initiatieven voor de gezondheid van de man, die door Movember worden gefinancierd, te volgen en te optimaliseren
De nettobedragen die door onze fundraisers en donoren worden opgehaald, worden gebruikt voor programma's die de bestrijding van prostaatkanker en zaadbalkanker, de geestelijke gezondheid en zelfmoordpreventie steunen en initiatieven voor de gezondheid van de man die worden georganiseerd door de Movember Foundation of via onze gespecialiseerde partners zoals Prostate Cancer UK en de Scottish Association of Mental Health.
 
Voor projecten die worden gefinancierd binnen een onderzoekskader proberen we ervoor te zorgen dat onderzoekers de juiste ethische goedkeuring krijgen van onderzoekscommissies, zodat wij kunnen garanderen dat alle deelnemers informatie krijgen over hoe hun persoonsgegevens kunnen worden verwerkt en met wie deze mogelijk worden gedeeld als onderdeel van het project, voordat ze toestemming geven om deel te nemen.
 
Het is belangrijk dat we de resultaten van deze projecten kunnen meten om te zorgen dat gefinancierde projecten van wereldklasse zijn en aansluiten op onze strategische doelen.  Eén belangrijke verplichting is dat we ervoor moeten zorgen dat we voor dit doeleinde alleen geanonimiseerde gegevens ontvangen van programma's.
 
We financieren de meeste programma's via een openbare oproep tot het indienen van voorstellen en zorgen ervoor dat iedereen van de aankomende subsidiemogelijkheid op de hoogte wordt gebracht.  Om dat te kunnen doen, vragen we onderzoekers om hun contactgegevens zodat we hen op de hoogte kunnen brengen van de mogelijkheden.
 
We vragen je, voornamelijk door middel van enquêtes, ook naar je ervaringen met de resultaten van onze programma's.  We doen dit via derde partijen of via onze eigen websites. Als begunstigden van Movember-programma's ervoor kiezen om directe feedback te geven, analyseert Movember de gegevens om te garanderen dat de programma's de hulpbronnen, informatie en interventies bieden waarmee de beste resultaten op gezondheidsgebied kunnen worden bereikt. 
 
 
Om over onze activiteiten te informeren via digitale reclame
We gebruiken digitale reclamebureaus om via digitale reclame te informeren over de activiteiten van Movember. Hierbij worden e-mailadressen en cookies gebruikt. (Kijk hieronder voor meer informatie over cookies.)
 
Als we je gegevens voor dit doeleinde naar Facebook sturen, dan worden ze gehasht voor ze worden verstuurd. Facebook gebruikt de gegevens maar kort om matches te maken en verwijdert ze vervolgens: https://www.facebook.com/ads/manage/customaudiences/tos.php  

Als je wilt aangeven dat je niet wilt dat je gegevens worden gedeeld met Facebook of andere sociale-mediaplatforms voor doelgerichte reclame, neem dan contact met ons op via privacy@movember.com
 
 
Persoonsgegevens die aan Movember worden verstrekt door partnerorganisaties
We werken nauw samen met partnerorganisaties en willen jou ook de kans geven om meer te horen over Movember via andere websites over de gezondheid van de man die je mogelijk bezoekt.  We zullen proberen ervoor te zorgen dat onze partnerorganisaties ook jouw toestemming vragen voordat er contactgegevens aan Movember worden doorgegeven.
 
We ontvangen persoonsgegevens van partnerorganisaties die ons de mogelijkheid bieden geld in te zamelen voor Movember. Deze gegevens hebben we nodig voor auditdoeleinden (zie hieronder).
 
 
Persoonsgegevens die aan Movember worden verstrekt door fundraising-platforms
Movember zamelt ook geld in via online fundraising-platforms zoals Just Giving, Virgin Money Given, BT My Donate en Pay it Forward (Nederland).  Persoonsgegevens die op deze externe platforms worden verstrekt, worden aan ons doorgegeven zodat we aan onze auditverplichtingen kunnen voldoen (zie hieronder). 
 
 
Om je in staat te stellen in te loggen op je Mo Space via je Facebookpagina
Als je wilt inloggen op je Mo Space met behulp van je Facebookpagina, dan moet je jouw openbare Facebook-profiel, dat altijd voor iedereen zichtbaar is op Facebook, en je e-mailadres te verstrekken.  Je kunt ook toegang geven tot je vriendenlijst en werkgeschiedenis als je dat wilt.
 
 
Om je in staat te stellen een Facebook Fundraiser op te zetten zodat je donaties kunt ontvangen die zijn gelinkt aan je fundraising-pagina van Movember.
Om deze functie te gebruiken, moet je inloggen op je Mo Space met behulp van Facebook.  Als je dat gedaan hebt, word je gevraagd ons toestemming te geven om 'Jouw Fundraisers te beheren', wat ons in staat stelt om een Facebook Fundraiser voor je op te zetten zodat je het totale ingezamelde bedrag van zowel je Mo Space als Facebook kan zien.
 
 
Om ons in staat te stellen je pushberichten te sturen via de Movember-app
We hebben onze Movember-app zo ontworpen dat hij de functionaliteit van de website weerspiegelt - de gegevensbeschermingsprincipes met betrekking tot onze website zijn dus ook van toepassing op de Movember-app. We kunnen via de app echter ook rechtstreekse pushberichten versturen. 
 
Je moet aangeven of je akkoord gaat met het ontvangen van 'pushberichten' van ons.  Zo kan je via je smartphone meldingen van sociale media of sms'jes ontvangen en bekijken, ook als het scherm is vergrendeld.  We gebruiken een extern mobile engagement-platform aan wie we je voornaam en geslacht verstrekken, zodat onze pushberichtjes kunnen worden gepersonaliseerd.
 
We gebruiken pushberichten om je te vertellen over de fundraising-campagnes van Movember, onze evenementen, gezondheidsinformatie en nieuws over de Movember Foundation, en ook om de ongelooflijke resultaten met je te delen die zijn gerealiseerd met het opgehaalde geld.  We kunnen je ook motiverende berichten of suggesties sturen om je te helpen met het werven van fondsen voor de Movember Foundation. 
 
 
Persoonsgegevens die worden verwerkt voor arbeidsdoeleinden
We verwerken persoonsgegevens voor arbeidsdoeleinden conform de gegevensbeschermingswetgeving en onze verplichtingen uit hoofde van de arbeidswetgeving.  We hebben persoonsgegevens nodig om de sollicitaties van kandidaten bij Movember te verwerken.  Van de medewerkers van Movember hebben we persoonsgegevens en informatie over hun contactpersonen voor noodgevallen nodig, die veilig worden bewaard en alleen toegankelijk zijn voor HR-personeel.  Directe leidinggevenden die relevante arbeidsinformatie hebben over hun teamleden of over sollicitaties, worden geïnstrueerd redelijke maatregelen te treffen om ervoor te zorgen dat deze persoonsgegevens veilig worden bewaard.  Voor belastingdoeleinden zijn we wettelijk verplicht om alle arbeidsinformatie 7 jaar te bewaren. Hierna zullen we ervoor zorgen dat alle persoonsgegevens worden verwijderd uit onze papieren en elektronische systemen.
 
We verwerken gezondheidsinformatie voor doeleinden die verband houden met afwezigheid als gevolg van ziekte en zorgen ervoor dat dit soort 'speciale categorieën' persoonsgegevens, zoals gedefinieerd in de Algemene Verordening Gegevensbescherming van 2018, bij verwerking voldoende worden beveiligd.
 
We bewaren persoonsgegevens met betrekking tot lidmaatschap van vakverenigingen om ervoor te zorgen dat de nodige accreditaties op orde zijn.
 
We gebruiken externe leveranciers voor onze loonadministratie en de pensioenregeling voor onze medewerkers.  We hebben de nodige contracten afgesloten om te garanderen dat alle persoonsgegevens die voor deze doeleinden worden verstrekt, worden beveiligd en vertrouwelijk worden behandeld.
 
We bieden personeel ook de mogelijkheid om een afspraak te maken met een onafhankelijk financieel adviseur voor pensioenadvies, die persoonlijke gegevens nodig heeft over het salaris van medewerkers om advies op maat te kunnen verstrekken. 
 
 
Voor auditdoeleinden
Als liefdadigheidsinstelling moeten we elk jaar een audit ondergaan om te garanderen dat onze jaarrekeningen geen fouten bevatten en onze interne financiële controles robuust zijn.  We zijn verplicht om alle informatie voor dit doeleinde beschikbaar te stellen, maar zorgen ervoor dat de toegang tot persoonsgegevens, wanneer we voor dit doeleinde gegevens moeten verstrekken, beperkt blijft door alleen raadpleging ter plekke toe te staan en naar personen herleidbare informatie waar mogelijk te verwijderen. Externe auditors moeten auditnormen volgen en er onder meer voor zorgen dat zij alle persoonsgegevens die ze tijdens audits inzien, vertrouwelijk behandelen.  We worden ook onderworpen aan audits van de instanties in het VK en in Europa die toezicht houden op goede doelen.  
 
 
Om met onze bestuursleden en stakeholders te communiceren over de prestaties van Movember
Indien supporters hun toestemming hebben verleend om in videoclips te verschijnen of hun persoonlijke verhaal te vertellen, kunnen we deze aan onze bestuursleden en stakeholders laten zien als onderdeel van onze rapportage over de behaalde resultaten.   Over het algemeen zullen alle gegevens die aan het bestuur worden gepresenteerd in het kader van rapportage over onze resultaten echter zijn geanonimiseerd.
 
 
Om onze supporters fundraising-pakketten te kunnen aanbieden
We hebben je postadres nodig om je een fundraising-pakket te kunnen toesturen als je die aanvraagt.  We kunnen je postadres ook af en toe gebruiken om je te bedanken voor de moeite die je doet om geld in te zamelen.



Om je in staat te stellen fitness tracking-apparaten en apps die je ondersteunen bij het inzamelen van geld te verbinden
Als onderdeel van de "Move" fitness-uitdaging van Movember kun je je fitness tracking-apparaat of -app (fitness tracker) verbinden met je Movember-account via een externe dienstverlener genaamd Human API, Inc, zodat gegevens over je fitnessactiviteiten kunnen worden weergegeven op je Mo Space fundraising-pagina
 
We maken hiervoor gebruik van de diensten van Human API, Inc, omdat dit bedrijf ons in staat stelt via één systeem verbindingen aan te bieden met verschillende fitness trackers, zodat we gegevens van verschillende fitness trackers in een standaardformaat kunnen ontvangen.
 
Als je ervoor kiest om je fitness tracker te verbinden, dan geef je Human API, Inc, toestemming om alle bestaande activiteitengegevens van je fitness tracker in te zien en te bewaren, en om alle toekomstige activiteitengegevens die je mogelijk zult aanmaken in te zien en te bewaren, totdat je ervoor kiest om je fitness tracker te ontkoppelen.  Human API, Inc, deelt je activiteitengegevens vervolgens met Movember zodat deze zichtbaar zij op je Mo Space.  Movember ziet en bewaart alleen activiteitengegevens die zijn aangemaakt nadat je je fitness tracker met je Mo Space hebt verbonden.
 
Activiteitengegevens hebben onder andere betrekking op de soort activiteit, duur, afstand, stappen, calorieën en broninformatie (en bij sommige fitness trackers GPS-coördinaten), maar kunnen van tijd tot tijd veranderen afhankelijk van het apparaat dat wordt gebruikt.  Je kunt kiezen welke activiteitengegevens je op je Mo Space wilt weergeven of je kunt ervoor kiezen automatisch alle activiteitengegevens van je fitness tracker op je Mo Space te posten.
 
Human API, Inc en Movember blijven je activiteitengegevens ontvangen tenzij en totdat je je fitness tracker ontkoppelt in het onderdeel Mijn account.
 
Als je ervoor kiest om je fitness tracker te ontkoppelen, dan kun je uit de volgende opties kiezen:
 
Ontkoppelen en Moves bewaren
Movember heeft geen toegang meer tot toekomstige activiteitengegevens die worden vastgelegd door je Fitness Tracker.  Movember heeft nog wel toegang tot je activiteitengegevens om de fitnessactiviteiten die je op je Mo Space wilt tonen, te laten zien.  Human API, Inc, heeft ook geen toegang meer tot je toekomstige activiteitengegevens en Movember stuurt namens jou een verzoek aan Human API, Inc, om al je activiteitengegevens uit hun database te verwijderen.
 
Ontkoppelen en mijn gegevens verwijderen
Movember heeft geen toegang meer tot je toekomstige activiteitengegevens die met je fitness tracker worden vastgelegd, en zal al je activiteitengegevens uit onze database verwijderen.  Human API, Inc. heeft ook geen toegang meer tot je toekomstige activiteitengegevens en Movember stuurt namens jou een verzoek aan Human API, Inc. om al je activiteitengegevens uit hun database te verwijderen.
 
Let op: We resetten dit aspect van de Mo Space elk campagnejaar, dus Movember bewaart je activiteitengegevens niet langer dan een jaar als je niet voor een van bovenstaande opties kiest.  Human API, Inc. blijft toegang houden tot je activiteitengegevens na de Mo Space-reset.  Neem contact met ons op via privacy@movember.com om Movember te vragen uit jouw naam een verzoek te sturen om al je activiteitengegevens uit de database van Human API, Inc. te laten verwijderen.
 
Het privacybeleid en de algemene voorwaarden van Human API, Inc. kun je hier vinden:
https://www.humanapi.co/privacy-policy
https://www.humanapi.co/end-user-terms



Om ons in staat te stellen te communiceren met onze zakelijke fondsenwervers
We zoeken actief naar zakelijke contacten via algemeen beschikbare informatie op websites zoals LinkedIn en Facebook of door Google-zoekopdrachten uit te voeren.  We behandelen zakelijke e-mailadressen voor dit doeleinde als persoonsgegevens
 
 

Algemeen privacybeleid van Movember


 
We leggen je nu uit welke technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen Movember treft om te zorgen dat je persoonsgegevens vertrouwelijk en veilig worden bewaard door ons en door onze partnerorganisaties/externe leveranciers
 
 
Wettelijke grondslag voor verwerking
Voor de meeste gevallen van verwerking van persoonsgegevens zullen we je om toestemming vragen, maar in sommige gevallen kunnen persoonsgegevens worden verwerkt op basis van legitieme belangen of om een contract aan te kunnen gaan. In die gevallen kunnen we persoonsgegevens nodig hebben om je een dienst te kunnen leveren die je zelf besluit te gebruiken.  We zullen ons alleen beroepen op de wettelijke grondslag van legitieme belangen als we er zeker van zijn dat we je gegevens niet op een manier zullen gebruiken die je niet zou verwachten. We houden hierbij rekening met jouw rechten en belangen.
 
 
Vrijgave van persoonsgegevens:
We kunnen je persoonlijke informatie vrijgeven aan onze leveranciers of aan andere externe partijen voor het uitbesteden van sommige van de functies en diensten die betrekking hebben op de doeleinden waarvoor jouw persoonlijke informatie kan worden verwerkt door Movember, voor opslag en om onze diensten verder te verbeteren. Als wij een contract met externe dienstverleners aangaan, kunnen wij jouw persoonlijke gegevens aan hen doorgeven, maar alleen zodat zij aan de verplichtingen van dat contract kunnen voldoen of in gevallen waarbij je redelijkerwijs mag verwachten dat Movember jouw gegevens aan derden vrijgeeft voor een bepaald doel.



Wij verkopen jouw persoonlijke informatie niet aan derden.

Movember zal jouw persoonlijke informatie niet gebruiken of vrijgeven tenzij dat in overeenstemming met dit privacybeleid gebeurt of je toestemming hebt gegeven voor het gebruik of de vrijgave, of indien vrijgave nodig is om letsel of overlijden te voorkomen, een vermoedelijke onrechtmatige daad te onderzoeken of indien het gebruik of de vrijgave verplicht is uit hoofde van de wet.



Beveiliging en opslag van je informatie:
Movember treft redelijke maatregelen om te garanderen dat alle verzamelde informatie wordt beveiligd, onder meer door ervoor te zorgen dat de informatie wordt beschermd tegen misbruik, verlies en ongeautoriseerde toegang, aanpassing of vrijgave. Je persoonlijke informatie kan bijvoorbeeld worden opgeslagen en bewaard in een veilige omgeving in de cloud, waar alleen bevoegd personeel bij kan. Sommige van deze diensten worden gehost door derde partijen in Australië en de Verenigde Staten. Geen enkele gegevensoverdracht via internet of opslag van informatie op servers die bereikbaar zijn via internet is echter gegarandeerd volledig veilig. We kunnen dus geen garantie geven dat de informatie je die je naar ons toestuurt of online van ons krijgt, veilig is.
 
Het kan soms nodig zijn om persoonsgegevens naar een ander werelddeel te sturen, met name naar Australië en de Verenigde Staten.  Als dit nodig, is kan informatie worden overgedragen naar landen of gebieden in de hele wereld.  Alle overdrachten gebeuren conform de elementen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming en verwante wetgeving.  Indien je gegevens worden overgedragen, kunnen deze conform de wetten in de relevante jurisdictie worden ingezien door de rechtbanken, regelgevende organen, wetshandhavingsinstanties en autoriteiten die zich bezighouden met nationale veiligheid. 
 
Je persoonsgegevens bewaren.
We bewaren je persoonsgegevens zo lang als nodig is voor het doeleinde waarvoor we ze hebben verzameld, waaronder om te voldoen aan wettelijke, boekhoudkundige, aan audit verwante of rapportage-eisen.  We kunnen je persoonsgegevens ook nog een redelijke tijd daarna bewaren om te kunnen reageren op eventuele vervolgverzoeken of klachten.
 
 
Jouw rechten met betrekking tot persoonlijke informatie:
Jouw rechten met betrekking tot hoe organisaties je persoonsgegevens mogen verwerken, zijn onder de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming aanzienlijk uitgebreid.  We leggen je nu uit hoe Movember ervoor gaat zorgen dat we aan al deze uitgebreide rechten tegemoetkomen.
 
1.  Het recht te worden geïnformeerd
Jouw recht om te worden geïnformeerd over de persoonsgegevens die we verwerken, wordt omschreven in dit privacybeleid, dat regelmatig zal worden herzien om te garanderen dat we je de juiste informatie geven.
 
2. Het recht op toegang
Je kunt verzoeken om toegang tot je persoonsgegevens die door Movember zijn verzameld. Stuur in dat geval een e-mail naar privacy@movember.com en we doen ons best om zo snel mogelijk te reageren, in ieder geval binnen een kalendermaand nadat we je verzoek hebben ontvangen.  Er kunnen wettige of regelgevende gronden zijn om toegang of aanpassingen te weigeren. Als dat zo is, vertellen we je waarom.
 
3. Het recht op rectificatie
Als je denkt dat je persoonlijke informatie die door Movember wordt bewaard niet juist, compleet of up-to-date is, dan neemt Movember redelijke stappen om de informatie te corrigeren. Je kunt het verzoek tot rectificatie mondeling of schriftelijk indienen.  Om ons te verzoeken om je persoonlijke informatie te corrigeren of actualiseren, stuur je een e-mail naar privacy@movember.com We reageren binnen een kalendermaand op je verzoek.
 
4. Het recht om gegevens te wissen
Ook bekend als 'het recht om te worden vergeten'. Je kunt nu verzoeken dat je persoonsgegevens die door ons worden verwerkt en bewaard, worden gewist, tenzij wij wettelijk zijn verplicht deze gegevens te blijven verwerken. In dat geval zullen we dat in het antwoord op je verzoek uitleggen.  Je kunt ons mondeling of schriftelijk verzoeken om je gegevens te wissen.  We reageren binnen een kalendermaand op je verzoek.
 
5. Het recht op het beperken van verwerking
Vergelijkbaar met je recht om te verzoeken om het wissen van je persoonsgegevens. Je kunt ons verzoeken de verwerking te beperken als je moeite hebt met de inhoud van de informatie die we bewaren of met de manier waarop we je gegevens hebben verwerkt.  In die gevallen passen we de beperking, terwijl we je verzoek om dat te doen overwegen, gedurende een bepaalde periode toe. Je kunt ons mondeling of schriftelijk verzoeken de verwerking te beperken.  We reageren binnen een kalendermaand op je verzoek
 
6.  Het recht op overdraagbaarheid van gegevens
Indien dit technisch haalbaar is, zullen we proberen om je een kopie te geven van je persoonsgegevens in een formaat dat makkelijk kan worden overgedragen aan een andere organisatie.  We reageren binnen een kalendermaand op je verzoek.  Let op: Dit recht is alleen van toepassing op geautomatiseerde informatie waarvoor je ons oorspronkelijk toestemming hebt gegeven om die te gebruiken of indien we de informatie hebben gebruikt om een contract met jou uit te voeren.
 
7. Het recht op bezwaar
Je hebt het recht om bezwaar te maken tegen het feit dat we je gegevens gebruiken voor marketingdoeleinden of op basis van rechtmatige belangen.
 
8.
Rechten met betrekking tot geautomatiseerde besluitvorming en profilering
Movember verwerkt geen persoonsgegevens voor geautomatiseerde besluitvorming of voor profilering, zoals beschreven in de verordening.
 
Neem contact met ons op via privacy@movember.com om de rechten hierboven uit te oefenen.
 

Klachten
Als je een klacht hebt over de manier waarop we met je persoonlijke informatie omgaan, schrijf dan naar het adres hierboven of stuur een e-mail naar privacy@movember.com.
 
Als je nog steeds niet tevreden bent met de afhandeling van je klacht, dan kun je schrijven naar het bureau van de Information Commissioner op het volgende adres:
 
Information Commissioner’s Office
Wycliffe House
Water Lane
Wilmslow
Cheshire
SK9 5AF
 
Je kunt ook contact opnemen met het bureau van de Information Commissioner via het online formulier: https://ico.org.uk/global/contact-us/email/
 
 
Website-advertenties en statistieken:
 
Pixels
Een pixel is een kleine hoeveelheid code op een webpagina of in een e-mailbericht die door organisaties wordt gebruikt om te begrijpen hoe gebruikers reageren op bepaalde webcontent. Dit helpt ons onze diensten te verbeteren en je ervaring te personaliseren.  Pixels gebruiken je online identificatiegegevens om dit te doen, en ook een geanonimiseerde versie van je socialemedia-ID.  We kunnen geen persoonsgegevens van individuele gebruikers zien, maar de verzamelde gegevens worden wel bewaard en verwerkt door socialemediaplatforms.
 
Je kunt hieronder je voorkeuren aanpassen of ervoor kiezen niet deel te nemen aan aangepaste advertenties op websites via Facebook en Twitter:
https://www.facebook.com/about/privacy/
https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies
 
 
Links naar andere websites
Movember is niet verantwoordelijk voor de privacypraktijken of inhoud van andere websites of diensten die gelinkt zijn aan een website, of voor de privacypraktijken van externe sociale media of andere dienstverleners die je kunt bezoeken via een website. We moedigen je aan om het privacybeleid van die websites of dienstverleners te lezen, waaronder, maar niet beperkt tot, Facebook Fundraisers en de donatiefunctie van Facebook, waarvoor je mogelijk aanvullende persoonlijke informatie moet verstrekken.


IP-adres
Het IP-adres (Internet Protocol Address) is een uniek adres dat computerapparaten zoals pc's, tablets en smartphones gebruiken om zichzelf te identificeren en te communiceren met andere apparaten op het IP-netwerk.
 
Movember gebruikt IP-adressen om ervoor te zorgen dat je als onze gebruiker wordt doorgestuurd naar de juiste versie van onze website, afhankelijk van het gebied waarvandaan je onze website bezoekt.  We gebruiken ook weblog-informatie die via het IP-adres wordt aangeleverd om te begrijpen met welke problemen gebruikers te maken krijgen als ze onze website gebruiken en zo te zorgen voor een vlekkeloze dienstverlening. 
 
Cookies:
Wat zijn cookies?
Cookies zijn kleine tekstbestandjes die in het geheugen en op de harde schijf van je computer worden opgeslagen wanneer je bepaalde webpagina's bezoekt. Ze worden gebruikt om websites goed te laten werken en om informatie aan de eigenaars van een website te verstrekken.

Waarom gebruiken we cookies?
Cookies helpen ons om individueel afgestemde diensten en informatie aan te bieden. We gebruiken bijvoorbeeld cookies op al onze website om anonieme verkeersgegevens te verzamelen en ook om jouw ervaring met de websites te verbeteren (bijv. te zorgen dat je ingelogd blijft als je daarom vraagt).  

Algemeen gezegd gebruiken we cookies op onze websites voor de volgende doelen:
  • Analyse: Wij gebruiken analytische cookies die ons in staat stellen om bezoekers van onze websites te herkennen, meten en volgen. Dit helpt ons om de manier waarop onze websites werken te verbeteren en ontwikkelen, door er bijvoorbeeld achter te komen of bezoekers van een site snel de gewenste informatie vinden, of door aspecten van onze websites te identificeren waar ze het meeste in zijn geïnteresseerd. Om deze doelen te bereiken, kunnen wij het volgende opslaan:
    • de naam van het domein waarmee je toegang had tot internet
    • de datum en het tijdstip waarop je toegang had tot onze websites
    • de advertentie of het internetadres van de website waarvandaan je rechtstreeks naar onze websites werd doorgestuurd
    • de pagina's die je tijdens je bezoek aan onze websites hebt bezocht
    • het apparaat waarmee je onze websites hebt bezocht
    • de locatie waarvandaan je onze websites hebt bezocht

Daarnaast maken we gebruik van externe dienstverleners die ons bepaalde analytische diensten leveren in verband met de werking van onze websites, inclusief (zonder beperking) het verzamelen en volgen van de bovengenoemde gegevens en informatie. Wij kunnen bezoekersgegevens, waaronder informatie die naar de persoon kan worden teruggeleid, aan onze externe dienstverleners vrijgeven zodat zij dit soort diensten kunnen leveren. Dit soort gegevens kan naar deze externe dienstverleners en hun lokale of in het buitenland gevestigde leveranciers worden verzonden, in landen waar het niveau van gegevensbescherming lager kan zijn dan in het land waarin je woont.
  • Gebruiksvoorkeuren: Sommige cookies op onze websites worden geactiveerd wanneer bezoekers van onze sites een keuze maken over hun gebruik van de site. Onze websites 'onthouden' de ingestelde voorkeuren van de betreffende gebruiker. Dit geeft ons de mogelijkheid om aspecten van onze sites op de individuele gebruiker af te stemmen.
     
  • Sessiebeheer: De software die onze websites ondersteunt, maakt gebruik van cookies voor technische doeleinden die nodig zijn voor de interne werking van onze servers en applicaties. Zo gebruiken we bijvoorbeeld cookies om informatie over de sessie van een gebruiker bij te houden en te bepalen welke opties of pagina's weergegeven moeten worden zodat de site goed functioneert.
     
  • Functionele doelen: Cookies voor functionele doelen slaan informatie op die onze applicaties nodig hebben om goed te werken. Als er binnen een applicatie bijvoorbeeld verzoeken zijn die uit meerdere stappen bestaan, worden cookies gebruikt om de informatie van elke stap tijdelijk op te slaan, om de uitvoering van het hele verzoek mogelijk te maken.
Jouw cookie-voorkeuren
Om volledig gebruik te kunnen maken van onze websites moet je computer of mobiel apparaat cookies accepteren, want onze sites werken niet goed zonder. Daarnaast zijn cookies nodig om jou gepersonaliseerde functies op onze websites te kunnen bieden.

Cookies van derde partijen
Bij een bezoek aan onze websites kun je cookies ontvangen die door derden zijn ingesteld. Zo kun je bijvoorbeeld een cookie ontvangen die door Google is ingesteld. Deze cookies worden gebruikt voor de doeleinden die worden beschreven onder "Waarom gebruiken we cookies?" in dit beleid. Wij hebben geen controle over de instellingen van deze cookies van derden, dus raden wij je aan om hun websites te controleren voor meer informatie over het gebruik van cookies en hoe je ze kunt beheren.

Cookie-voorkeuren aanpassen
Als je in de toekomst de cookies die door onze websites zijn ingesteld, uit je browser wilt weghalen, kun je ze verwijderen. De instructies voor het verwijderen van cookies van je computer of mobiele apparaat zijn afhankelijk van het besturingssysteem en de browser die je gebruikt. Let er wel op dat als je je toestemming voor het gebruik van cookies op onze sites intrekt, de functionaliteit van die sites minder wordt.
 
 
Google Analytics
Wij gebruiken Google Analytics om rapporten te ontvangen over het verkeer op onze websites, zodat we het gebruik beter kunnen begrijpen en jou een betere ervaring kunnen aanbieden wanneer je onze websites gebruikt .
Je kunt hier je voorkeuren aanpassen of ervoor kiezen niet mee te werken met Google Analytics:
https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=en
 
 
Wijzigingen in dit privacybeleid:
Dit privacybeleid kan van tijd tot tijd veranderen, met name als er nieuwe regels, wetgeving en industrienormen worden ingevoerd. Eventuele wijzigingen in het privacybeleid worden op onze website gepubliceerd.  Als we denken dat de wijzigingen erg belangrijk zijn, zullen we je per e-mail op de hoogte stellen.